Suomalainen usko

Sijainti

Iso Kirja opisto
Heikkiläntie 177
42700 Keuruu
Puhelin: 014 751 4411
FI

Juhannuskonferenssi 2017

Kuvaus

Teemana Suomalainen usko

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta ja Reformaatiosta tulee kuluneeksi 500 vuotta. Juhannuskonferenssissa halutaan juhlistaa molempia merkkivuosia. Tapahtuman teemaksi on valittu "Suomalainen usko", joka on myös Suomen evankelisen allianssin (SEA) nimeämä teemavuosi.

Konferenssiin odotetaan jälleen noin 30 000 vierailijaa, mutta juhlajoukko voi myös kasvaa. Suomen vapaakristilliset kirkot ovat myös päättäneet kokoontua juhannusaattona Keuruulle yhteisen konferenssipäivän merkeissä. Vapaakristillisiä yhteisöjä ovat Adventtikirkko, Baptistikirkko, Helluntaikirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko. Näiden vähemmistökirkkojen kokonaisjäsenmäärä on yli 77 000 henkilöä. Yhteistyöelimenä toimii Suomen Vapaakristillinen Neuvosto (SVKN ry), joka puolestaan täyttää 50 vuotta ensi kesänä.

Vapaakristilliset yhteisöt ovat vaikuttaneet aktiivisesti yhteiskunnassa niin evankeliumin julistuksen kautta kuin ponnistellen aineellisen ja sosiaalisen köyhyyden poistamiseksi muun muassa maahanmuuttaja-, diakonia-, opetus-, perhe- ja päihdetyön keinoin. Ne työskentelevät myös rauhan, uskonnonvapauden ja ihmisoikeuksien toteutumiseksi maailmassa.

Juhannusaattona 2017 ohjelmassa on luvassa muun muassa Lasse Heikkilän uudistettu Suomalainen messu, reformaatioaiheinen keskustelufoorumi "Uskonpuhdistuksen isät ja lapset" sekä vapaakristillisen Chariots -kuoron ja big bandin tahdittama iltajuhla. Suurin juhlatunne koettaneen yhteisessä lipunnostojuhlassa klo 18.00, kun 100-vuotiaan Suomen siniristiliput nostetaan konferenssikentän salkoihin.

Konferenssissa on tarjolla omaa ohjelmaa myös lapsille, varhaisnuorille, nuorille ja ulkomaalaisille. Tapahtumaan odotetaan myös noin 2000 talkoolaista.

Lisätietoa: http://www.ikopisto.fi/juhannuskonferenssi/